Over Tom de Jong (TuulkTom)

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 12:37

Mijn naam is Tom de Jong, geboren 5 maart 1979 te Hengelo (O)

Ik ben woonachtig te Hengevelde, waar ik thuis aan de Ruurstraat mijn kleine gezellige huiskamer galerie heb. 

In het dagelijks leven ben ik docent in een gesloten jeugdzorg instelling. Hier verzorg ik (hoe kan het ook anders?) de vakken wis,- en natuurkunde én metaaltechniek. De leerlingen die ik voor mij heb zijn doorgaans in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Binnen de school hanteren wij het principe: Elk kind, 1 plan. Op deze manier proberen wij onze jeugdigen te kunnen begeleiden richting het ROC niveau 1 diploma. 

Voor mij is het een bewuste keuze geweest zelf geen kinderen te willen. Ook mijn partner, Anne, met wie ik een lat relatie heb staat hier hetzelfde in. De kinderen die ik dagelijks voor mijn neus heb zie ik als kleine broertjes en zusjes. 

Door de jaren heen heb ik veel mooie cursussen mogen volgen en van daaruit veel mogen leren. Door een goede band met een leerling op te kunnen bouwen heb je verschillende eigenschappen nodig. Ik werk samen met de jongens. Door de sfeer positief te houden is bijna alles binnen een gezonde leeromgeving mogelijk. 

Zo'n 10 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van 'leuke dingetjes'. Spelenderwijs heb ik de afgelopen jaren een aantal werken gemaakt. Door verschillende soorten materiaal en afwijkende bewerkingsprocessen toe te passen probeer ik telkens mijn 'handtekening' te vergroten.

Intussen hang ik in een aantal prachtige en vooraanstaande kunst galerieën:

  • Galerie Ton Schulten (Ootmarsum)
  • Galerie Pots (Delden) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.