Kunst Uit Twente

Belinda Saul Bos

 

Bij galerie Pots te Delden ben ik in contact gekomen met Belinda. Belinda maakt erg gevarieerde werken. Dit verschilt van schilderijen tot design ontwerpen die functioneel te gebruiken zijn in huis. Dit zijn onder andere de sfeervolle lampen die ze maakt van gebruikte materialen.

 

'Ronny71'

Als de vraag beantwoord moet worden wat Ronny allemaal kan. Kan er misschien beter gevraagd worden;

'Wat kan Ronny niet?!' 

Ronny is van origine etaleur. Vele winkels en buhnes heeft deze veelzijdige man aan morgen kleden. Op dit moment is Ronny bezig met verschillende graffiti projecten in de buurt van Almelo, Hengelo en Enschede. Hierin laat hij zich begeleiden door jongeren die vanwege hun problematieken niet meer thuis kunnen wonen. Ronny is een jongen van de straat. Mede door creatief bezig te zijn probeert Ronny deze doelgroep mee te helpen weer op het goede pad te krijgen.

Ronny is dol op details. Deze zijn in grote getallen terug te vinden in zijn veelzijdige werken.

Tatoeëren, schilderen zowel met olie als acryl, graffiti en airbrush. 

Laat u verrassen in de wondere wereld van Ronny71

Peter de Jong

 

Mijn naam is Peter AKA Pastor. 

Mijn stijl is misschien wel veel door elkaar. Maar probeer daar mijn eigen handdruk op te zetten.  De stijlen zijn , New skool, graffiti, neo traditional beetje japanse invloed. Veel kleur, dikke lijnen en uitgesproken afbeeldingen. 

Soms wat rustiger maar nog steeds uitbundig. 

Ik gebruik eigenlijk alles waar ik mee kan tekenen of schilderen. Vaak verschillende materialen door elkaar.  Verf, stiften, potlood, wasko en spuitbussen. Dit op canvas, papier, hout,  muren noem maar op. Alles wat mooier kan in mijn ogen verdient een echte Pastor.

De voornaamste kleuren van een Pastor zijn oranje, paars en groen.

 

Verder is het het wat you see is what you get.

 

Marlon Groot Zevert 

 

Marlon's werk is herkenbaar aan veelal gebruik van aardetinten en meerdere lagen. Hier en daar maakt ze wel eens een uitschieter maar de natuurtinten zijn vaak haar basis. Die gelaagdheid geeft het werk niet alleen diepte en beleving maar symboliseert ook diepere betekenissen welke ze samen vat in de titels van de schilderijen. Het werk bestaat uit abstracte mixed media, verwerkt op doek of houten paneel. Voor meer schilderijen

Harrie Stortelder (HaSto)

 

Beeldend kunstenaar Harrie Stortelder (geboren in Neede, 1954) signeert sinds 1999 onder de naam Hasto. In zijn jeugd maakte hij kennis met de schilderkunst via de plaatselijke kunstenaars. Hij is geïnspireert geraakt door de Cobra groep, waardoor zijn werk vaak wordt vergeleken met dat van Karel Appel of Lucebert. Hasto is echter wel autodidact en alles komt vanuit zijn eigen creatieve geest. De werken van Hasto zijn vrolijk en fel van kleur. De schilderijen zijn voorzien van fantasiedieren en/of wezens. Expressief in impressionistische kleurenexplosie geschilderd op doek, paneel, karton of papier met acryl, mixed media en diverse materialen zoals gips en zand. Naast schilderijen vervaardigt Hasto ook objecten/beeldjes. Hasto heeft de laatste jaren diverse tentoonstellingen en expositie’s gedaan in galerieën en instellingen, zowel solo als in groepsverband.

Website: http://www.hasto.nl/joomla/index.php/nl/

 

Herman Wansing

 

“Kunstenaar wordt je niet, dat ben je”. Ik ben van jongst af aan met kunst in aanraking gekomen. Met name mijn oom Jan Wansing is een veelzijdig en bekend kunstenaar die schildert, tekent en beeldhouwt. Ongetwijfeld smeulde het vuur van creatie ook in mij, maar het zou pas later tot ontbranding komen. Ik koos aanvankelijk voor een industriële carrière in de wereld van het roestvast staal. Door mijn werk leerde ik de schoonheid en veelzijdigheid van het materiaal kennen. De artistieke vonk echter sloeg pas in 2012 over toen ik een geschenk voor iemand wilde maken die 50 werd. Intuïtief wist ik dat het van roestvast staal gemaakt moest worden. Het is buigzaam, bewerkbaar en tegelijkertijd vormvast, wat voor mij de transities naar onvergankelijkheid symboliseert. Niet voor niets zijn mijn beelden geschikt als urn. Door het werken met roestvast staal legde ik achteraf bezien onbewust de verbinding tussen mijn tot dan latente scheppingsdrang en eerdere beroepskeuze. Het werken met roestvast staal is een pure ontspanning. Behalve het lassen en slijpen van het materiaal doe ik alles met de hand. Voor de afwerking poets ik het met korrel 150, waardoor het een natuurlijke glans krijgt. Mijn latere beelden onderscheiden zich door het gat in het midden. Dit symbool versterkt de relatie met de ruimte waarin het staat. Tegelijkertijd dwingt het zichzelf door de bijzondere en unieke vorm naar de voorgrond. Voor meer over 

Jolanda Bouwmeesters

 

Bij het vervaardigen van mijn keramieke sculpturen probeer ik de gedachten en gevoelens die ik heb of heb gehad, vanaf de dag dat ik te horen kreeg dat ik ongeneeslijk ziek was, tot uiting te brengen in mijn werk. Een mooi bijpassend gedicht geeft de sculptuur extra kracht. Ik ben erg trots op dit meest recente werk en heb nog volop emoties om er nog veel meer stukken aan toe te voegen. Stiekem hoop ik dat anderen er kracht kunnen putten.