Kunst Uit Twente

 

Marlon Groot Zevert 

Marlon's werk is herkenbaar aan veelal gebruik van aardetinten en meerdere lagen. Hier en daar maakt ze wel eens een uitschieter maar de natuurtinten zijn vaak haar basis. Die gelaagdheid geeft het werk niet alleen diepte en beleving maar symboliseert ook diepere betekenissen welke ze samen vat in de titels van de schilderijen. Het werk bestaat uit abstracte mixed media, verwerkt op doek of houten paneel. Voor meer schilderijen

Harrie Stortelder (HaSto)

Beeldend kunstenaar Harrie Stortelder (geboren in Neede, 1954) signeert sinds 1999 onder de naam Hasto. In zijn jeugd maakte hij kennis met de schilderkunst via de plaatselijke kunstenaars. Hij is geïnspireert geraakt door de Cobra groep, waardoor zijn werk vaak wordt vergeleken met dat van Karel Appel of Lucebert. Hasto is echter wel autodidact en alles komt vanuit zijn eigen creatieve geest. De werken van Hasto zijn vrolijk en fel van kleur. De schilderijen zijn voorzien van fantasiedieren en/of wezens. Expressief in impressionistische kleurenexplosie geschilderd op doek, paneel, karton of papier met acryl, mixed media en diverse materialen zoals gips en zand. Naast schilderijen vervaardigt Hasto ook objecten/beeldjes. Hasto heeft de laatste jaren diverse tentoonstellingen en expositie’s gedaan in galerieën en instellingen, zowel solo als in groepsverband.

Website: http://www.hasto.nl/joomla/index.php/nl/

 

Herman Wansing

“Kunstenaar wordt je niet, dat ben je”. Ik ben van jongst af aan met kunst in aanraking gekomen. Met name mijn oom Jan Wansing is een veelzijdig en bekend kunstenaar die schildert, tekent en beeldhouwt. Ongetwijfeld smeulde het vuur van creatie ook in mij, maar het zou pas later tot ontbranding komen. Ik koos aanvankelijk voor een industriële carrière in de wereld van het roestvast staal. Door mijn werk leerde ik de schoonheid en veelzijdigheid van het materiaal kennen. De artistieke vonk echter sloeg pas in 2012 over toen ik een geschenk voor iemand wilde maken die 50 werd. Intuïtief wist ik dat het van roestvast staal gemaakt moest worden. Het is buigzaam, bewerkbaar en tegelijkertijd vormvast, wat voor mij de transities naar onvergankelijkheid symboliseert. Niet voor niets zijn mijn beelden geschikt als urn. Door het werken met roestvast staal legde ik achteraf bezien onbewust de verbinding tussen mijn tot dan latente scheppingsdrang en eerdere beroepskeuze. Het werken met roestvast staal is een pure ontspanning. Behalve het lassen en slijpen van het materiaal doe ik alles met de hand. Voor de afwerking poets ik het met korrel 150, waardoor het een natuurlijke glans krijgt. Mijn latere beelden onderscheiden zich door het gat in het midden. Dit symbool versterkt de relatie met de ruimte waarin het staat. Tegelijkertijd dwingt het zichzelf door de bijzondere en unieke vorm naar de voorgrond.

 

Puck ten Heggeler

Familie-intiem, onvoorwaardelijk, ingewikkeld. In Untitled onderzoekt Puck ten Heggeler de verhoudingen binnen haar eigen gezin. De gezichten van haar ouders en zusje zijn hier weergegeven in de vorm van afgietsels. Deze sculpturen vermengen zich met elkaar en weerspiegelen op die manier de band tussen de kunstenaar en haar familie. De lijnen en richtingen van de gezichten symboliseren de dynamiek binnen het gezin. Zo is er soms afstand, geven ze elkaar ruimte, en zijn ze onvoorwaardelijk met elkaar verweven. 

Puck ten Heggeler studeert Fine Art and Education aan de HKU in Utrecht. De inspiratie voor haar werken haalt ze uit haar eigen omgeving: het idyllische Twente. Een belangrijk thema in haar kunst is de 'ons kent ons' mentaliteit die zo kenmerkend is voor deze streek. Naast schilderijen en sculpturen houdt zij zich bezig met audiovisueel werk. Meer werk is te zien op haar insta Puckenmans.

Jolanda Bouwmeesters

Bij het vervaardigen van mijn keramieke sculpturen probeer ik de gedachten en gevoelens die ik heb of heb gehad, vanaf de dag dat ik te horen kreeg dat ik ongeneeslijk ziek was, tot uiting te brengen in mijn werk. Een mooi bijpassend gedicht geeft de sculptuur extra kracht. Ik ben erg trots op dit meest recente werk en heb nog volop emoties om er nog veel meer stukken aan toe te voegen. Stiekem hoop ik dat anderen er kracht kunnen putten.